vrijdag 26 oktober 2018

Tik Tak Almanak !

Klik op deze link voor alle foto's :

Openluchtklassen Mechelen 2018


24 oktober 2018
Mechelen 2018

Op maandag 15 oktober 2018 vertrok de neushoornklas naar Mechelen op openluchtklassen. We gingen met de trein. We verbleven daar vijf dagen van 15 tot en met 19 oktober. Voor ons vertrek was er een groot probleem : Iedereen was de tijd kwijt. Samen met Tik, Tak en Almanak moesten wij het probleem oplossen..

Bij onze aankomst mochten we direct naar het restaurant  voor het middageten.  Daarna mochten we onze kamers zien en installeren. We maakten een vermoeiende maar mooie wandeling rond het Mechels Broek. We speelden een aantal spelletjes met eikels, met een geluidspotje, met waterdruppels. Het Mechels Broek is heel mooi van natuur.  Daarna mochten we gaan zwemmen. Dat was heel leuk. Na het avondeten hadden we nog een gezellige avond.

We waren de hele dag op uitstap naar het Vrijbroekpark. Daar was een leuke speeltuin. Na de picknick maakten we een fijne wandeling. In de loeppotjes mochten we insecten stoppen en ernaar kijken. Dat was grappig, een beetje vies maar fantastisch.  We leerden over bomen, noten,… We kleurden over blaadjes en schors. Na het avondeten  speelden we de 3 wijzers. Dat was grappig.

Op woensdagmorgen maakten we alweer een picknick want we gingen op uitstap naar Mechelen. We speelden het stadspel. We kennen nu het verhaal van de manenblussers. Na de picknick beklommen we de Sint-Romboutstoren. Dat was hoog : 538 treden ! Dat was vermoeiend maar het was de moeite want er was een prachtig uitzicht. Er hingen veel oude klokken in de toren. YĆ©no speelden dj op de toren. Naast de toren stond een kleinere toren voor blinde mensen.
Na het avondeten speelden we het koekoeksklokkenspel. Dat was hilarisch. Dries was de winnaar van de beker en de koekoek. De klas kreeg de snoepeitjes.

Op donderdagochtend maakten we ook een picknick en wandelden we naar het speelgoedmuseum. We zagen speelgoed van vroeger en ook van nu : lego, een verzameling barbiepoppen, beren, een playmobielcollectie, leuke treintjes, een pop van 4000 jaar oud,… Ga zeker het museum eens bezoeken !
Daarna speelden we het kubbspel : meisjes tegen de jongens. Dat was supertof.
Na het avondeten keken we samen naar een film : Alice in Wonderland, de volwassenversie !!!!!!!! Het was een supermooie, spannende en ook dramatische film. We kregen popcorn.

Vrijdagochtend maakten we onze valiezen.
Daarna speelden we het slotspel. We waren al een hele tijd de tijd kwijt. We kregen opdrachten om de tijd te redden, te maken. Dat is gelukt. Nu konden we terug naar huis.  Na een lekkere spaghetti namen we de trein terug naar Sint-Niklaas.

We hebben ons goed geamuseerd. Jammer dat het voorbij is. Het was fantastisch !!!
Maar vooral : We hebben veel tijd voor elkaar gemaakt !!!

Groetjes,
Deze tekst werd geschreven door alle kinderen van de neushoornklas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.